Kako se odjenuti za biciklizam u jesenskim uvjetima

Oznake:
Kako se odjenuti za biciklizam u jesenskim uvjetima>

Nismo ni znali, a već je kraj glavne biciklističke sezone. Ako ste biciklist za kojeg sezona nikad ne završava i ne odvraćaju vas ni treninzi po lošem vremenu, dođite i pročitajte članak u kojem ću vam dati nekoliko savjeta kako se pravilno odjenuti za ovo razdoblje.

Jesensko vrijeme karakterizira niz različitih uvjeta koje možete iskusiti tijekom ovog razdoblja. Dakle, lijepo ljeto se preko noći može pretvoriti u hladan i mokar zimski dan. Istina je da se vrijeme može značajno promijeniti čak i kratkoročno tijekom samog treninga. Ako želimo udobno trenirati u ovom periodu, potrebno je imati kvalitetnu odjeću, inače riskirate zdravstvene probleme u vidu neugodne prehlade.

Načela kojih se držim pri odabiru odjeće u ovom razdoblju sažeo bih u sljedeće točke:

1. Sloj

U svom starijem članku već sam vam objasnio zašto je važno nositi funkcionalnu odjeću i kako je pravilno staviti u slojeve< /b>. U jesen je to bitan aspekt svakog izlaska jer se tijekom treninga temperatura zraka dinamički mijenja pa je iz tog razloga potrebno održavati stalnu tjelesnu temperaturu. To možete postići odabirom kvalitetne termo odjeće koja će osigurati da na svom tijelu ostanete suhi, zahvaljujući kojoj se vaš organizam može idealno regulirati po potrebi. Preporučam vam da isprobate termosicu tvrtke Holokolo, trenutno testiram jedan zanimljiv komad ZIMSKI OSNOVNI SLOJ.

2. Izbor gornjeg sloja

Danas je tržište zasićeno raznim visokokvalitetnim jaknama doslovno iz izuma svijeta, pa se može teško snaći u ovoj ponudi. Ni meni nije bilo drugačije, ali sam na kraju ipak odlučila nabaviti još kvalitetnih stvari kako bih bila spremna za sve uvjete. Stoga biram gornji sloj prema vremenu treninga, trenutnoj temperaturi i dnevnoj vremenskoj prognozi kako slijedi:

< /div>
  • jutarnji trening - karakterističan je po tome što počinjete dok je vani još hladno, ali tijekom treninga postupno zagrijava se. U ovom slučaju nosim kombinaciju dugog dresa i prsluka u temperaturnom rasponu od +5 do 20 stupnjeva. Bacam prsluk kad se penjem na brdo, ali ga vraćam kad se spuštam. Tako održavam toplinsku udobnost tijekom treninga, a da pritom ne ispuhujem zrak. Ove godine prsluk Castelli s oznakom pro heat mid.
< /div>

  • trening oko ručka - u ovo vrijeme je najugodnije voziti bajku, a ako se tome doda i ljeto prema njemu, tako da je skroz idealan i dobro mi ide čak i izaći van u kratkom dresu. Istina je da sa sobom uvijek imam kabanicu i uvijek je nosim na padinama, ali zrak je osjetno hladniji. S dolaskom kasne jeseni, ljeto je već hladnije, a počinju prevladavati suši dani bez sunčeve svjetlosti, kada temperatura padne ispod 10 stupnjeva. U takvim danima biram Castelli Perfeto Ros univerzalnu jaknu< /span >u kojoj možete trenirati u temperaturnom rasponu od +5 do +15 stupnjeva.
  • popodnevni i večernji trening - u ovom slučaju uglavnom ćete krenuti po relativno lijepom vremenu, ali tendencija je da će se značajno ohladiti i zato biram i univerzalnu jaknu iz Castellija.

3. Odabir donjeg sloja 

Baš kao i gornji sloj, na tržištu postoji mnogo proizvoda. Problem s jesenskim vremenom vidim u tome što, kako kažu, "vara tijelo" i može vam se činiti da možete izdržati veću hladnoću. Tijekom vožnje biciklom intenzivno udarate nogama i, logično, manje osjećate i hladnoću. No, to ne znači da ga nema, i ne zaboravite da se krećete relativno velikom brzinom. Ako ste zapuhani u osjetljivim dijelovima, tada očekujete stvarno neugodnu situaciju. Uostalom, ne kažu uzalud da ćete se prvo prehladiti na nogama, pa vam preporučujem sljedeću opciju.

  • jutarnji trening – kratke izolacijske majice + rukavi. Ako postane toplije, jednostavno skinete rukave i nastavite s kratkim hlačicama. Ako je jutro vrlo hladno i pretpostavlja se da temperatura neće prijeći +10 stupnjeva, onda definitivno biram duga vrata.
  • trening oko ručka - kratka vrata tijekom ljeta i temperatura iznad +20 stupnjeva. Na temperaturama od +10 do +15 stupnjeva, kratka vrata + rukavi. Ispod +10 stupnjeva Izolirani kratki naramenici i rukavi ili duga vrata.
  • popodnevni i večernji trening - izolirana kratka kapija i rukavi ili duga kapija.

4. Kapa ispod kacige i buff

Čak i ako se ne čini tako, paradoksalno gubite najviše topline iz glave. Stoga bi kapa za kacigu. Opet biram prema vremenu koje taj dan prevladava. Ako je od +15 do +20 stupnjeva, biram klasičnu kapu. Od +10 do +15 stupnjeva nosim tanku kapicu koja pokriva i uši. Pa ispod +10 stupnjeva već sam stavio deblju kapu. Ako temperatura padne ispod +10 stupnjeva, stavim i buff na vrat.< /span>

Savjet: Biciklistička kapa Holokolo - TERMIČKA KAPA

5. Rukavice

Što se tiče zaštite ruku, to je vrlo individualno, znam ljude kojima rukavice ne trebaju ni na -10 stupnjeva, a ima onih koji ih već nose na + 15 dugih rukavica.

6. Navlake za tenisice ili zimske patike

< /div>

Ovdje ponovno preporučam da se obučete više. Pa, to je također individualno i u Holokolu možete birati između Jesensko razdoblje karakterizira i smanjena vidljivost, stoga birajte modernu odjeću koja ima reflektirajuće boje i elemente. Svakako ne zaboravite žmigavcei to sprijeda. Vjerujem da sam vam člankom pomogao u odabiru prave odjeće i da još niste pripremili svoj bicikl za zimu. Sport Zdar!