5 razloga zašto je vožnja biciklom u jesen lijepa

Oznake:
5 razloga zašto je vožnja biciklom u jesen lijepa>

Ljetni mjeseci polako se bliže kraju, a biciklistička sezona prelazi u jesen. S dolaskom rujna vrijeme će se polako početi mijenjati i biciklizam će poprimiti zanimljivu atmosferu. Osobno jako volim ovo razdoblje i u članku ću navesti 5 razloga zašto mislim da je bicikliranje u jesen zaista lijepo.

1. Treniranje iz užitka

Većina vas sigurno tijekom ljeta sudjeluje na raznim utrkama ili biciklističkim događanjima, gdje je potrebna odgovarajuća kondicija na kojoj morate intenzivno raditi tijekom cijelog sezona. S dolaskom jeseni završava glavna sezona, a s njom i serija utrka. Za mene to znači da tijekom tog razdoblja mogu značajno usporiti i početi doslovno uživati ​​u treningu. Ne pratim sate, kilometre ili intervale i samo se vozim po zemlji. Jako uživam u ovakvoj "vožnji" i sigurno jako djeluje na ljudsku psihu.

2. Kraj velikih vrućina i stabilno vrijeme

Prošle su godine jesenske sezone bile prilično uspješne i uvijek smo imali relativno dugo i lijepo ljeto. Takav period je savršen za vožnju iz bajke, jer se danju temperature kreću od 18-25 stupnjeva, što je idealno. Budući da su jutra i večeri svježiji, zrak nije pregrijan i lakše se diše. Od vrućine ćemo se oprostiti i s olujnim olujama i pljuskovima, tako da lako možete planirati dužu vožnju a da negdje ne pokisnete.

Savjet: Pročitajte kako se najbolje odjenuti za jesen

3. Sve igra bojama

Što se tiče okoliša, tijekom putovanja doslovno možete promatrati kako se mijenjaju boje lišća i drveća, jer jesen može obojiti prirodu zaista prekrasnim bojama< /strong> i boravak u njemu poprima zanimljivu atmosferu. Osobno u ovom periodu preferiram vožnju brdskim biciklom, gdje volim odpedalirati do nekog vidikovca ili mjesta s lijepim pogledom i promatrati okolni okoliš i njegov beskrajni spektar boja.

Savjet: Odaberite kvalitetnu biciklističku jaknu iz naše ponude i pripremite se za jesen< /span>

4. Nema više alergija i dosadnih insekata

S dolaskom zahlađenja priroda se priprema za zimski san i pa prestaju cvjetati drveće, cvijeće. Alergičarima će u ovom razdoblju biti veliko olakšanje te će im kretanje u prirodi biti puno ugodnije. Isto tako, insekti se sele na mjesta s toplijim vremenom, a mi se možemo oprostiti od neugodnih uboda komaraca i sličnih bića, što nam omogućuje da se više posvetimo vožnji.

5. Zdravstvene prednosti

Osim mentalnog zdravlja, ojačat ćete i svoje fizičko zdravlje. Promjenom temperatura i kretanjem po hladnijem vremenu tijelo prilagođava se na nove uvjete i tako stječe imunitet protiv, koji se u ovom razdoblju stvarno okuplja i štiti od prehlada i raznih virusnih bolesti.

Vjerujem da vaša biciklistička sezona neće završiti s krajem ljeta i da ćete u jesen uživati ​​kao u bajci.