MTB i jesen: Kako se odjenuti za brdski biciklizam?

Oznake:
MTB i jesen: Kako se odjenuti za brdski biciklizam?>

Sviđalo se to vama ili ne (a ja ne), zima je pred vratima, pa je vrijeme da izvučete svoju opremu za brdski biciklizam po hladnom vremenu. Dok neki brdski biciklisti mogu zamijeniti svoje gume za skije ili snowboard, drugi (poput mene) vide brdski biciklizam kao cjelogodišnju obvezu.

Međutim, vožnja po hladnijem vremenu i po blatnjavim stazama zahtijeva nekoliko komada opreme otporne na vremenske uvjete kako biste bili topli i suhi. Deblje rukavice, duge jahaće hlače, vodootporne čizme i prozračna jakna odličan su dodatak za mountain bike. Dakle, ako idete na vožnju po hladnom vremenu, čitajte dalje kako biste saznali više o tome što odjenuti kako biste se zaštitili od hladnoće.

Jakna

To je prva stvar koja vam padne na pamet kada počne padati kiša, bez obzira na aktivnost. Općenito, kada gledate vodootporne jakne, poželjet ćete jaknu koja ima rezultate u svim pravim kategorijama: < b>prozračnost, vodonepropusnost i izdržljivosta da se u njemu još uvijek lako kretati.

Kada je riječ o prozračnosti i vodonepropusnosti, brojke su veće koji se nalazi na jakni, bolji (npr. 15.000 mm za vodonepropusnost i 10.000 m< /span>2 su visoke brojke za prozračnost.) Suočimo se s tim, ako želite pristojnim tempom u bilo kojoj jakni, znojit ćete se bez obzira na ocjenu prozračnosti, ali u ovom slučaju, svako malo stvarno pomaže.

Jakna je vjerojatno najskuplja stvar koju ćete kupiti. Skuplje jakne su prozračnije, dulje ostaju vodootporne i općenito imaju kroj koji vas pokriva čak i dok ste na biciklu. Sve su to stvari koje će vam pomoći regulirati temperaturu unutar jakne i osigurati da jedan od najvažnijih dijelova vašeg tijela bude topli kada uvjeti nisu odgovarajući.

Savjet: 2,5-SLOJNA vodootporna jakna FOX RANGER

Hlače

Nošenje hlača na brdskom biciklu slijedi mnoga ista pravila kao dobra jakna, moraju biti prozračne, vodootporne, dobro prianjajuće i izdržljive za mnoge blatnjave milje koje će bez sumnje izdržati. Vodootporne hlače obavezne su za svakog izdržljivog zimskog vozača, one ne samo da vas štite od kiše, već i odbijaju prskanje vode sa staza. Također sprječavaju prodor prljavštine i kamenčića u trećine, održavajući osjetljiva područja što udobnijima.

Savjet: Duge hlače bez naramenica Haven ENERGIZER LONG

Bazni sloj (termo majica, prsluk)

Osnovni sloj dizajniran je za opaki znoj i vlaga odvode od kože i održavaju korisnika toplim i suhim. Oni također zadržavaju sloj zraka uz kožu, povećavajući toplinu. Dolaze u rasponu materijala od sintetike kao što je mješavina poliestera, ili prirodna vuna, na primjer merino .

Donji slojevi obično su dovoljno pripijeni da odvode znoj i zadrže topli zrak tamo gdje je to potrebno, a dostupni su u različitim duljinama rukava. Obično u ormaru imam spreman prsluk bez rukava za sve temperaturne uvjete u kojima vozim. Prsluk je odličan za dres dugih ili kratkih rukava. Ako kupujete samo jedan temeljni sloj, odlučite se za merino vunu s dugim rukavima, koja odlično funkcionira, mekana je i prilagodljiva.

Savjet: Biciklistička majica s dugim rukavima Holokolo ZIMSKI OSNOVNI SLOJ 

Čarape

Postoje dvije značajne opcije, vodootporne čarape< / a> ili jednostavne merino čarape. Prva vodootporna opcija je dizajnirana da zaštiti od kiše, druga opcija je obična čarapa sa svojstvima materijala koji će držati vaša stopala toplima, ona će biti mokra, ali će vam biti toplo dok se krećete.

Merino čarape izvrstan su izbor ako ne želite gomilu tkanine na stopalu koju nose vodootporne čarape, možete nosite ih tijekom cijele godine, lakše ih je prati, sušiti i možda ćete otkriti da griju vaša stopala od vodootpornih alternativa.

Savjet: Biciklističke čarape klasične Castelli QUINDICI SOFT MERINO

Rukavice

Moguće je imati "vodootporne" rukavice u raznim stilovima, ali prema mom iskustvu one su rijetko potpuno vodootporne za vrijeme trajanja vožnje, kombinacija mnogo šavova i puno kretanja u ovom području osigurava da će voda uskoro prodrijeti unutra. Rukavice opisane kao vodootporne također mogu biti prilično debele i glomazne, što je u redu ako ne pokušavate biti previše okretni pri kočenju, ali količina materijala obično smeta da dobijete pravi osjećaj ručica kočnica za sigurnu vožnju.

Međutim, postoje i druge opcije i zimske rukavice koje su otporne na vjetar, dobar su put. Oni će zaštititi vaše ruke, koje su često dugo nepomične, od hladnog vjetra i ujedno ograničiti masu. Potražite one koji nemaju previše podstava na dlanu kako biste dodatno smanjili volumen. Moj savjet je da kupite dva para i zadržite jedan u paketu za hitne slučajeve.