5 razloga zašto ne biste trebali odgađati ni bajku zimi

Oznake:
5 razloga zašto ne biste trebali odgađati ni bajku zimi>

S mjesecom studenim "mračno razdoblje" biciklizma prelazi u sljedeću fazu. Temperature se počinju približavati točki ledišta, mrak se "zakačio" za nas i oko 16 sati zauvijek projuri pokraj nas. Stanje terena i ceste također nije dobro. Na prvi pogled takvi uvjeti nisu baš privlačni. Ali kada nadvladate sebe i počnete, vaš trening može poprimiti epske razmjere i donijeti vam mnoge dobrobiti:

  1. Trening u stvarnom okruženju ne može zamijeniti ni najboljeg trenera

Iako je vrijeme prošlo i pametan trener s virtualnom stvarnošću je sjajna stvar, po mom mišljenju i iskustvu, to jednostavno nije kako se kaže "pravi ludak" . Umjetno kontrolirani otpor i dalje ima svojih nedostataka u ljepoti, tako da je razlika pri povlačenju u usporedbi sa stvarnim okruženjem s moje točke gledišta nevjerojatna. Nadalje, ja smatram da jahanje u znojnoj prostoriji s umjetnom ventilacijom nema nikakve veze s psihičkim ili fizičkim zdravljem, a ne znam za vas, ali ja trenažer doživljavam kao alternativu ili nužno zlo koje jedino biram. ako je vani izrazito loše vrijeme .

  1. Mentalno blagostanje

Kao što sam već spomenula, vozim bicikl jer sam entuzijastični ljubitelj prirode i volim se kretati u prirodi, a vjerujem da i vi volite. Stoga, nakon posla ili čak običnog dana, jednostavno moram izaći van, bez obzira kakvo je vrijeme. Na neki način, vožnja bicikla zimi je iskustvo koje vas doslovno napuni endorfinom, rashladi i lako izbjegne zimski osjećaj.

  1. Stvrdnjavanje tijela

Pod pojmom otvrdnjavanje mnogi od vas vjerojatno zamišljaju gole muškarce koji plivaju u zaleđenom jezeru. Ali jeste li znali da otvrdnjavanje može imati različite oblike? Jedan od njih je, primjerice, takozvano "otvrdnjavanje hladnim zrakom" do kojeg dolazi tijekom zimske vožnje. Naravno, ako niste Wimhoff, ne preporučam vožnju samo u kratkim hlačama, a svakako pogledajte neku kvalitetnu odjeću iz holokolo zimske kolekcije koja će biti temelj kvalitetnog i sigurnog treninga zimi.

Vožnja bicikla je aerobna aktivnost koja uzrokuje značajno znojenje, čemu se pridodaje kretanje velikom brzinom. U sklopu očuvanja zdravlja i načela pravilnog jačanja, kvalitetna odjeća je zaista neophodna. Odjeću kombinirajte tako da savršeno odvodi znoj s tijela, da bude otporna na vjetar i vodu u prednjem dijelu. I naravno, mora biti prozračna na leđima i oko pazuha. Propisno odjeveni, kao rezultat tjelesne aktivnosti u hladnom okruženju, doslovno će vam ojačati imunitet i sezonske prehlade ili gripe za vas će postati prošlost.

  1. Vožnja na različitim površinama = bolja vještina

U uvodu članka sam spomenuo da zimi ne izgleda baš atraktivno ni na cesti ni na terenu te vam se "zamagli" okolo" u šljunku, blatu, snijegu ne vuče toliko. Pa, ono što se čini da obeshrabruje mnoge ljude paradoksalno ima najbolji učinak na tehniku ​​vožnje. Utjecajem vožnje bicikla po različitim podlogama, steći ćete puno tehničkih vještina i doslovno ćete se uživjeti u bajku.

Snijeg, blato i nestabilne površine naučit će vas lijepom glatkom skretanju, također ćete dobiti nevjerojatnu kontrolu nad svojim strojem prilikom skretanja ili kočenja. Raznolikost podloga natjerat će vas da razmislite o odgovarajućoj obući i napumpavanju guma. Stečene vještine tada ćete koristiti u sezoni, a 100% jamčim da ćete u tehničkim prolazima biti puno brži nego prije. Inače, kad smo već kod teme, znate da holokolo na svom e-shopu prodaje maxxis gume. Osobno, definitivno preporučujem forrecaster za ove uvjete.

  1. Bolje i učinkovitije sagorijevanje masti

Zbog kretanja u hladnom okruženju dolazi do nepokolebljive termogeneze, što jednostavno znači da tijelo mora trošiti dodatne kalorije kako bi osiguralo svoje zagrijavanje. Dakle, tijelo također dobiva potrebne kalorije iz masnih rezervi. Prednost je što sagorijevate više kalorija tijekom kraćeg treninga, a ako pripazite, možete čak i smršaviti u tom razdoblju. Ako nećete smršaviti, onda se nakon takvog nastupa možete počastiti još jednim kolačićem i ništa se neće dogoditi.