7 savjeta kako ne izgubiti motivaciju za trening u prijelaznom roku

Oznake:
7 savjeta kako ne izgubiti motivaciju za trening u prijelaznom roku>

Glavna biciklistička sezona polako se bliži kraju. Topli i lijepi dani počinju biti prošlost, a mrak gotovo prerano. Kasne jesenske i zimske mjesece osobno nazivam "također mračnim razdobljem biciklista". Kako se motivirati za trening u ovom dijelu sezone pročitajte u sljedećem postu.

Posljednjih godina razdoblje kasna jesen ili zima mi je nekako počela smetati. To je uglavnom zbog činjenice da zima odavno više ne odgovara godišnjem dobu čije ime nosi. Umjesto snijega, sunca i mraza, često imamo potpunu susnježicu, maglu, kišu i dane ili tjedne u kojima sunce vidimo samo na slici. Osim toga, najbliža utrka je izvan vid pa je samim time i pronalaženje motivacije za trening malo teže. Pročitajte što bi vam moglo pomoći u sljedećim savjetima.

1. Pronađite trenera

Ako pripadate ambicioznijim skupinama biciklista i redovito sudjelujete na utrkama i biciklističkim događanjima, pronalaženje trenera može biti idealan izbor za vas. Nakon sezone, definitivno ste skloni opuštanju ili odbacivanju trening. Nije loše za određeno vrijeme, ali ako prekoračite to razdoblje, povratak treningu je uvijek jako težak. Osim toga, hobby trkači imaju tendenciju trenirati istu stvar uvijek iznova istim intenzitetom, a takva rutina tijekom cijele godine može biti prilično dosadna.

Upravljani trening pod vodstvom iskusnog trenera može biti potpuno novo iskustvo i iskra za vašu pripremu, što će vašem planu dati smisao, što će se vrlo brzo pozitivno odraziti na upravljanje vremenom vašeg dana i na samu izvedbu. Ako ste zainteresirani, slobodno mi pišite, rado ću vam pomoći oko treninga.

2. Vozite se s partnerom ili u grupi

Ako ste jedan od onih biciklista koji nemaju trkaće ambicije i jednostavno vam ne treba trener, super je ako povedete slično raspoloženog prijatelja na trening ili dodat ćete u grupu "ara" u sličnom stanju. Duži trening izdržljivosti brže prođe kada imate s kime razgovarati. Naprotiv, tijekom intenzivnijeg treninga možete sebi dati izazov. Na primjer, tko će biti prvi na brdo, dok ćete sigurno više "navijati" kao u individualnoj vožnji.

3. "Udarite" segment na STRAVE

Moderne biciklističke aplikacije nude stvarno izvrsne funkcije. Jedna takva funkcija su segmenti u strava aplikaciji< /b>, koji možete preuzeti na svoje biciklističko računalo ipokrenuti "uživo". I mene je ova aplikacija zaokupila i često se uhvatim kako "grebem" kao na utrci tijekom intervalnog treninga nakon zvučnog signala segmenta.

Kada želim pobijediti druge borce na ljestvici, stvarno se mogu uskratiti čak iu ovakvom treningu. Mislim da je i ovo jedna od opcija koja vas može motivirati. Ipak, u ovom prijelaznom razdoblju nemojte pretjerivati ​​sa segmentima jer se priprema ne svodi toliko na intervalni trening. Pa nije loše upaliti dizel i malo se zabaviti.

4. Kupite nešto novo

Još jedna stvar za koju mislim da može obradovati i motivirati svakog biciklista da trenira je kupnja nove stvari za bicikl. < span style="font-weight: 400;"> Bilo da ulažete u opremu ili samu odjeću, tako da ćete se uvijek veseliti sljedećim putovanjima. Na primjer, nedavno sam naručio neke zanimljive Holokolo - bicycle-wear-for-autumn-conditions">odjevni komadi, koje također testiram i koji me vuku i u gorim uvjetima.

5. Izbjegavajte stereotipe

Idealan je kada posjedujete nekoliko bicikala za različite stilove vožnje. Izmjenjujete se između nekoliko aktivnosti. Na taj način možete svaki dan voziti ili trenirati nešto drugo i vaša će priprema krenuti u novom smjeru. Pokušajte ga testirati tako što ćete se jedan dan provozati cestom, drugi dan izvan ceste ili makadamom. Zatim trčite ilivježbajte u teretani. Za sve aktivnosti na otvorenom, pokušajte da rute budu raznolike i nemojte raditi istu stvar svaki dan.

6. Okušajte se u ciklo - gastro - turizmu

Ako se niste okušali u ovoj biciklističkoj disciplini, mogu je samo preporučiti. Neki dan sam završio odličan trening od 100 km sa svojim ocem sa 2000 m nadmorske visine u ovom stilu vožnje. Princip takvog cikliranja je vrlo jednostavan. span>lokalni specijalitet.

Na posebnom treningu, pješačili smo na brdo Sitno u Štiavnické Vrchy, a kupus je bio odlična nagrada nakon teškog uspona. Naravno, da biste dobili više zadovoljstva od takvog putovanja, odaberite bolje vrijeme za njegovu realizaciju.

7. Zadajte si cilj

Na kraju, vjerojatno najvažnija stvar. Jasno je da ni najveći hobi jahač ili gospođa koja je u dućan otišla na vatrenu slobodu ne "fabulja" bez cilja. Zato smatram da jedan od najboljih oblika motivacije tijekom cijele godine može biti izazov. Bi li to bilo u vašem slučaju poboljšanje kondicije, jačanje zdravlja, smanjenje težine, everesting, sudjelovanje u utrkama ili osvajanje nekog dijela kilometara, dakle iznad svi, vozite s veseljem i osmijehom na licu. Na kraju krajeva, čak je i kanibal Eddy Merckx rekao: “Vozi onoliko ili onoliko malo i onoliko dugo ili onoliko malo koliko možeš kontrolirati. Ali vozi.”

Vjerujem da sam vas ovim člankom motivirao i zahvaljujući navedenim savjetima brže ćete proći "mračno razdoblje bicikliranja". Sport Zdar!