Biciklistički tabu: 4 pitanja koja ste se bojali postaviti

Oznake:
Biciklistički tabu: 4 pitanja koja ste se bojali postaviti>

Svaka zajednica ima svoja pravila, a nije drugačije ni u biciklističkom pelotonu, koji je vođen mnogim nepisanim pravilima. Ako ste tek na početku i neugodno vam je pitati neke stvari svoje "profesionalno" starije kolege, dođite i pročitajte sljedeći članak u kojem sam izdvojio 4 pitanja koja najčešće muče biciklističke početnike.

2003. počeo sam se baviti ovim prekrasnim sportom. Kao mladi fazan ušao sam u formu omladinskog pogona. Od početka sam s čuđenjem promatrao kako grupa slijedi mnoga pravila koja uopće nisam razumio. U početku sam dečke slabo poznavao i često su me nazivali medo, tepih i slično, dok nisam na jednom treningu odlučio razbiti tabu i počeo se raspitivati.

1. Brijete li noge?

Na početnom treningu primijetio sam da svi dečki imaju sumnjivo glatke noge. Kako smo bili vršnjaci i svi smo tada imali oko 14 godina, pomislio sam u sebi: "Jadnici valjda još nisu odrasli". Nakon početka treninga dok redovito prolazim vrhom, počinjem slutiti da te sjajne i blistave noge neće biti slučajnost. Svaki put kad sam se spremao proći kroz špicu, jedan od tipova mi je zadirkujući rekao: "Ti ćeš poludjeti". "Promijeni tepih". Moje sumnje su se potvrdile, a nakon kratke rasprave s kapetanom ekipe otkrivam ključnu stvar da biciklisti briju noge. Ja kažem što? A što sam ja, žena? Naravno, odmah nakon treninga uzmem britvicu i ide. Od tada mi je brijanje nogu postalo neka vrsta rituala i redovito ih brijem već 16 godina.

Osim estetske uloge, brijanje također ima praktičnu važnost:    

  • masaže više ne bole
  • u slučaju pada, rane se bolje čiste i zacjeljuju
  • opća higijena je bolja
  • glatke noge bolje je premazati kremom za sunčanje
  • naravnoaerodinamika, ako vozite kronometar dug 50 km prosječno 50 km/h " ispuštanje tepiha" dobit ćete otprilike 3 sekunde. Pa što ćeš učiniti?

2. Nosite li gaćice ispod bicikla?

Ovo pitanje je intimne prirode, pa mislim da nije ugodno postavljati bilo koga, pa ću ovdje napisati kako sam "otkrio Ameriku". Na prvom treningu nakon napornog treninga bacam biciklističku kapicu ispod koje tada nosim "gaćice". Kao da je u sobi od smijeha eksplodirala granata, a na svijetu je bio još jedan faux pais. Kapetan momčadi me ponovno "očešljao" i saznao da jepodstava na tajicama antibakterijska i ispod nje se zaista nenosi donje rublje. U tom sam trenutku puno toga shvatila i otkrila razloge modrica i ogrebotina od treninga na osjetljivim dijelovima muškog tijela.

Nenošenje gaćica ispod vrata ima samo jedan nedostatak< /strong> u slučaju pada. Ako otvorite vrata, otkrit ćete doslovno sve svijetu.

3. Koliku kilometražu imaš i koliki ti je FTP?

Vrijednost ova dva parametra može otkriti puno o stvarnoj izvedbi biciklista, a neće vam svatko odgovoriti. Postoje biciklisti koji se doslovno hvale ovim podacima, a s druge strane, također znam neke koji strogo čuvaju svoje podatke o izvedbi. Stoga, ako vas zanima nečija izvedba ili kilometraža, uvijek pokušajte formulirati pitanje na sljedeći način: Koliko kilometara prijeđete godišnje? Koliko vata imate FTP?

4. Zašto hobi trkači ne nose profesionalnu timsku odjeću, reprezentativne ili šampionske dresove?

Osobno bih nosio profesionalnu odjeću ili šampionski dres samo da sam ili da idem da podržim svoj omiljeni tim na turneji, ili bih ga želio angažirati za neki svjetski prvak. U biciklističkoj zajednici, to je opet neka vrsta faux pais, jer ove dresove stvarno morate zaraditi. Ako k tome nemate visoku figuru, izgleda komično. Stoga vam preporučam da odaberete nešto pristojnije.

Pogledajte na primjer zbirku iz UYN, < a href="../../castelli">CASTELLI, MONTON ili od robne marke Holokolo.

Vjerujem da sam vam pomogao s ovim člankom i odgovorio na pitanja koja ste se možda bojali postaviti svojim "službenim" starijim suputnicima iz basne.