KAKO MI TREBA STAJATI MTB DRES?>

Tresovi za brdski bicikl (MTB) krojeni su posebno za određenu vrstu biciklizma. Stoga je prije kupnje vrlo važno znati koji vam stil vožnje najbolje odgovara. Ovdje aerodinamika ne igra tako važnu ulogu kao u cestovnom biciklizmu, uz moguću iznimku XC dresova koji su uži.

Kada isprobavate MTB dres, razmislite o položaju u kojem ćete sjediti na biciklu. Svakako ne smijete imati osjećaj da ste na bilo koji način ograničeni jer će vaše tijelo biti u pokretu puno više nego na cesti. A možda nosite i razne štitnike, tako da dres bi trebao biti labaviji.

Razmislite gdje i koliko dugo ćete se voziti. Ako se radi o zaraslim stazama ili nizbrdici, dugi rukavi će vas zaštititi od grana. Ako planirate nositi ruksak ili se voziti po vrućini, nemojte zaboraviti na ventilirane panele koji će povećati vašu udobnost.

Ako ste potpuni početnik i trebate savjet o tome koje osnovne vrste brdskog biciklizma postoje, svakako nemojte propustiti Adamov blog RAZMIŠLJATE O KUPNJI MTB-a? EVO SAVJETA ZA VAS! Ovdje ćete naučiti razlike između trail, XC, Enduro ili Freeride bicikla. To će vam onda olakšati odluku koji će vam stil MTB dresa trebati.

Idemo dakle na dresove.

  1.     XC (Cross Country) dres

Na prvi pogled takvi se dresovi ne razlikuju od cestovnih. I stvarno ne bi bio potpuni promašaj ciklusa koristiti takav dres na cesti ili makadamu. Kroj je sužen pa nema opasnosti od "lepršanja" viška materijala. Vjerojatno nećete imati ni ruksak s ovim stilom vožnje, pa ćete koristiti i stražnje džepove.

Sanitini Trek TFR XC 2021 Factory Racing

Lagan, prozračan, učinkovit dres s kratkim rukavima i punim patentnim zatvaračem. Zahvaljujući poliesterskoj tkanini od mikrofibre i kroju rukava, jamči kvalitetnu izvedbu. Silikonski pojas u donjem dijelu jamči savršeno prianjanje uz tijelo tijekom vožnje.

Holokolo trag

Dresa je izrađena od ugodnog, pripijenog materijala koji upija znoj, a zahvaljujući silikonskom obrubu ostaje na mjestu čak i tijekom vožnje. Zahvaljujući unisex kroju i ojačanim stražnjim džepovima, savršeno pristaje i nosi sve vaše potrebe za jahanjem.

  1.     Trail ili Enduro dres

Ovi su dresovi općenito izrađeni od debljih i izdržljivijih materijala s ulošcima od lakše tkanine za bolju prozračnost. Kroj neka bude sličan T-shirtu, ali od tehničke tkanine i posebnih krojeva koji će vam olakšati prilagodbu na vožnju bicikla. Također imaju labavi kroj tako da možete staviti i štitnike ispod njih.

>

MTB dresovi dizajnirani u radionici Holokolo inspirirani su uspješnom cestovnom kolekcijom i obogaćeni novim originalnim dizajnom. Elegantni su, funkcionalni i dostupni svima.

Kroz za slobodno vrijeme i funkcionalan materijal upotpunit će vaše iskustvo vožnje bilo da se spuštate šumskim stazama ili na izlete s obitelji.

Alé Arrow

Arrow dresovi kombinacija su tehničke kvalitete i udobnosti. Čvrsti i udobni materijali prava su kombinacija za brze spustove i jake emocije. Lakoća i prozračnost dresa dizajnirani su za maksimalnu udobnost.

Scott Trail Vertic Lady

U trkaćem kroju, s 3D mrežom na leđima i produženim leđima, SCOTT Trail Vertico T-Shirt majica izgleda jednako dobro koliko i funkcionira.