Pregled jakne Holokolo 2u1: Kako je izdržala test?

Oznake:
Pregled jakne Holokolo 2u1: Kako je izdržala test?>

Kada sam saznao da Holokolo je izbacio novu zimsku jaknu, odmah sam je pronašao na njihovoj stranici i počeo čitati njene parametre. Prije svega me zanimala cijena koja mi se činila iznenađujuće visoka u odnosu na cijenu dresova iste marke. Nakon što sam pročitao ostale parametre, od koje je tkanine napravljena jakna i činjenicu da "2u1" znači odvojivi unutarnji prsluk, cijena jakne počela mi je biti logična. Odabrala sam jaknu u narančastoj boji i veličinu S, iako je to moja uobičajena veličina XS čak i za proizvode marke Holokolo. Kako je prošla moj test?

Što sam procijenio

Moram reći da je odabir veće veličine bio idealan i jakna savršeno pristaje uz tijelo s prslukom čak i nakon skidanja prsluka. Najvažniji kriterij za ocjenu zimske jakne očito je višenamjenska, jer sigurno nitko ne želi kupiti skupu jaknu koja se može koristiti samo za vožnju biciklom. Iz tog razloga sam jaknu isprobala na trčanju odmah nakon raspakiranja.

Kod trčanja se često događa da su ramena jakne povučena prema naprijed, zbog čega je i najmanji pokret rukama neugodan, a nakon dužeg vremena također bolna u ramenima. Stoga moram priznati da me Holokolo 2u1 jakna potpuno osvojila nakon odjeća.

Kretanje u ramenima, kao i cijelom dužinom ruku, potpuno je prirodno u jakni i bez osjećaja povlačenja zahvaljujući u kojem možete u potpunosti uživati ​​u trčanju i zamislite da bih jaknu koristio i za npr. skijaško trčanje.

Prednosti

A sada ću prijeći na ono najvažnije, a to su nesumnjivo karakteristike biciklističke jakne pri vožnji bicikla.
Zahvaljujući uskom kroju, jakna savršeno pristaje uz tijelo čak i nakon skidanja prsluka. Silikonske trake na leđima osiguravaju da se jakna ne smota i da se leđa ne hlade, što je vrlo riskantno na minus temperaturama za koje je jakna prvenstveno namijenjena. Budući da se uglavnom vozim po mraku, cijenim boju i značajne reflektirajuće elemente. Odabrani materijal je jedan od najboljih koje sam imao priliku isprobati.


Jakna je vrlo topla i elastična, a istovremeno svojstva odbijanja vode nisu narušena nauštrb elastičnosti, zahvaljujući kojoj ostajete u suhim uvjetima čak i pri neočekivanoj kiši ili snježnim pljuskovima. Jakna također zaslužuje dodatne bodove zbog rasporeda džepova. Cijenit ćete tri džepa na leđima, posebno kada vozite bicikl, druga dva džepa sprijeda i džep na prsima dobro će doći za druge sportove gdje stražnji džepovi nisu najbolja opcija.

Velika prednost je način na koji se prsluk pričvršćuje na jaknu. Kod proizvoda "2u1" često se događa da proizvod na kraju ne obavlja niti jednu funkciju. Kod Holokolo jakne to se nije dogodilo, a prsluk je čvrsto pričvršćen za jaknu, što povećava toplinu već tople jakne, a istovremeno ne narušava kroj i udobnost kompleta.< /p>

Protiv

Kritizirao bih jaknu zbog nekoliko stvari u isto vrijeme. Najveći nedostatak za mene je završetak patentnog zatvarača na vratu, koji se prilično grebe ako jaknu ne zakopčate do kraja. No, ovaj se nedostatak može zaboraviti, jer je na temperaturama za koje je jakna namijenjena preporučljivo odabrati grijač za vrat koji će, između ostalog, spriječiti i ogrebotine.

Za mene je to Holokolo 2u1 jakna očito je bez premca zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji značajki biciklističke i višesportske jakne. U usporedbi s jaknama sličnih karakteristika, Holokolo jakna ne samo da je konkurentna, već je zahvaljujući uklonjivom sloju jasno još bolja, a time i po nižoj cijeni.