5 savjeta za uživanje u vožnji biciklom iu jesen

Oznake:
5 savjeta za uživanje u vožnji biciklom iu jesen>

Ljeto se polako bliži kraju, djeca su se vratila u školu i sezona ljetnih praznika je završila. Toplo ljetno vrijeme više je iznimka, sunce će uskoro početi izlaziti kad ste već na poslu, a vidljivost neće biti idealna ni popodne. S dolaskom jeseni kod mnogih počinje loše raspoloženje protiv kojeg se najbolje bori kretanjem. Ali kako spriječiti da vas loša vidljivost i hladnije, kišovito vrijeme ograniče u vašim sportskim aktivnostima? To je upravo ono što ćemo pogledati u ovom članku.

1. Odjeća

Kako pripremiti svoju biciklističku garderobu za jesen? Prilikom odijevanja odaberite nekoliko tankih slojeva radije nego jedan debeli sloj, zahvaljujući kojem ćete bolje održavati toplinu tijela. Uvijek započnite s toplim slojem funkcionalne odjeće, idealno od merino vune za hladnije vrijeme.

BIOTEX Biciklistička majica s dugim rukavima - MERINO - siva

Biotex: Biciklistička majica s dugim rukavima - MERINO

Prije svega, ograničite, ili po mogućnosti potpuno zaboravite na crnu boju. Ovo pravilo vrijedi i izvan bicikla, jer je tamna odjeća gotovo nevidljiva izvan grada pri slaboj vidljivosti. Stoga imajte na umu da što je svjetlija boja vaše odjeće, to ćete bolje vidjeti na cesti i izbjeći neugodne sudare.

Uvijek očekujte da ćete se smočiti tijekom šetnje. Stoga je preporučljivo odabrati vodootporan zadnji sloj odjeće, au slučaju toplijeg vremena spakirati biciklističku kabanicu.

Ako želite izaći van na biciklu, a vani već pada kiša, moguće je nabaviti inepromočive biciklističke hlače koje održat će vaše tijelo suhim i u najvećoj oluji. Također razmislite o svojim cipelama i koristite vodootporne galoše.

SANTINI duge biciklističke hlače s portikom - UCI RAINBOW 2020 - crna

Santini: Duge biciklističke hlače s naramenicama - UCI RAINBOW 2020.

SANTINI biciklistička jakna s izolacijom - CORAL BENGAL LADY - ružičasta

Santini: Izolirana biciklistička jakna - CORAL BENGAL LADY

ALE biciklističke galoše - RAIN - crno/žuto

Alé: Biciklističke galoše - KIŠA< /em >

Ako se planirate voziti biciklom na posao i ne znate kako se nositi sa situacijom da ste ujutro krenuli po hladnom vremenu, a često je još toplo poslijepodne, kupite tople navlake za ruke i noge, koje možete jednostavno skinuti i spremiti u džep ili torbu za bicikl.

2. Naočale

Budući da će vani biti sve mračnije, nije baš prikladno nositi naočale s tamnim staklima na biciklu. Umjesto toga, odaberite naočale koje imaju fotokromatske leće s manje zatamnjenim lećama.

Neki brendovi također nude naočale koje se tamne ovisno o vidljivosti okoline, zahvaljujući kojima vas neće iznenaditi ni neočekivano sunce. Ali prije nego krenete kupovati nove naočale za zimu, provjerite može li se na vašim omiljenim biciklističkim naočalama zamijeniti samo staklo. Ako vaša marka nudi ovu opciju, možete značajno uštedjeti kupnjom zamjenskih naočala.

SCICON biciklističke naočale - AEROSHADE KUNKEN - bijele

Scicon: Biciklističke naočale - AEROSHADE KUNKEN

3. Svjetla

Budući da je vidljivost također smanjena po lošem vremenu, uvijek koristite stražnji crveni žmigavac bez obzira na vrijeme i doba dana. Krenete li u svoju biciklističku avanturu ujutro dok je još mrak ili očekujete da će popodnevna šetnja biti duga, ne zaboravite prednje bijelo svjetlo najveće moguće svjetline.

Očekujete li da ćete često voziti po slaboj vidljivosti, savjetuje se ne podcijeniti izbor svjetla i uložiti veći iznos kako bi kako bi svjetlina svjetla bila u rasponu od najmanje 500-1000 lumena.

LEZYNE svjetlo - MICRO PRO 800XL - crna

Lezyne: Svjetlo - MICRO PRO 800X

4. Pijenje

Za hladnijeg vremena osjećat ćete manju potrebu za pićem. Ne zaboravite da je i dalje potrebno održavati tijelo hidriranim i opskrbljivati ​​ga potrebnom tekućinom. Ako izađete van i temperatura padne ispod nule, potreba za hidratacijom je još veća. Za ovaj slučaj moguće je koristiti ciklusnu termos bocu u koju možete uliti npr. topao čaj. U početku se vaše piće neće smrznuti čak ni u normalnoj biciklističkoj boci, ali može biti neugodno hladno, što vas obeshrabruje da stalno nadoknađujete tekućinu.

ELITE Biciklistička boca za vodu - ICE FLY MTB 500 ml - plava

Elita: Biciklizam boca za vodu - ICE FLY MTB 500 ml

5. Blatobrani, gume, podmazivanje lanca

U jesen je potrebno posebno paziti na svoj bicikl. Ako vozite cestovni bicikl, preporučljivo je zamijeniti glatke gume gumama s većim uzorkom. Većina cestovnih bicikala može biti opremljena, na primjer, ciklokros gumama, koje jamčit će vam veću sigurnost na mokrim cestama, a šljunak na cesti neće vas ugroziti.

Kao što smo gore rekli, važno je ostati suh, stoga je preporučljivo privremeno izraditi blatobran za svoj bicikl.

Posljednji korak koji će vašem kućnom ljubimcu na dva kotača pomoći da zdravo preživi jesen i zimu je kupnjakvalitetnog ulja za lanac za vlažno vrijeme i da ga češće čistite bicikl.

Vjerujem da ćete, ako se pridržavate svih pet navedenih točaka, uživati ​​u biciklističkim šetnjama iu jesen. I zapamtite, nije loše vrijeme, samo loše odjeveni biciklist. :-)

Savjet: Pribor za njegu bicikla možete pronaći u našoj e-trgovini. < /em>