Bicikl i mršavljenje: Koliko često i brzo voziti da biste smršavili?

Oznake:
Bicikl i mršavljenje: Koliko često i brzo voziti da biste smršavili?>

Može li se smršaviti vožnjom bicikla? Kako postići da mršavljenje bude učinkovito i da je moguće postići isti učinak kao, primjerice, trčanjem? Postoje mnoga pitanja vezana uz mršavljenje tijekom vožnje bicikla, stoga je vrijeme da pogledamo ovu temu.

Biciklizam se općenito smatra sportom u kojem se višak kilograma nije najbolje skidati. To je obično zato što je bicikl prespor ili prebrz. Osoba koja se ne bavi intenzitetom vožnje bicikla, penje se uzbrdo što jače može i spušta se nizbrdo bez ijednog koraka, vjerojatno neće previše smršaviti. Pa kako postupiti tako da čak i vožnja bicikla ima učinak na vašu figuru iz snova, raspravljat ćemo u ovom članku.

Koliko često voziti?

Postoji jednostavan odgovor na ovo pitanje. Što češće na biciklu, to to bolje činite za svoje tijelo. Ako vozite bicikl barem jedan sat svaki dan, bolje ćete mršavjeti< /b > nego izlazak jednom tjedno na pet sati i druženje cijeli tjedan. Nije preporučljivo voziti kraće od sat vremena, jer učinkovito sagorijevanje masnoće dolazi tek nakon 20 minuta aktivnosti.

Učinkovito sagorijevanje masti događa se tek nakon 20 minuta aktivnosti.

Najbolje rješenje za stvaranje navike bavljenja -u-kondiciji-5-prikladnim-aktivnostima-s-kojima-se-garantirano-bavite">redovitim sportom je učenje voziti se biciklom na posao. U početku bi vam rano buđenje moglo biti neugodno. Ako niste ranoranilac, na posao možete otići vlakom, a poslijepodne se vratiti kući biciklom. Međutim, nakon što se naviknete na ovaj način rada, jutarnja aktivnost bit će vam ugodno buđenje.


Jedan od načina da ubrzate mršavljenje je da pripremite doručak s vama i na posao biciklom na prazan želudac. U tom slučaju tijelo ne raspolaže nakupljenim šećerom, pa potrebnu energiju počinje uzimati izravno iz masti.

Kako voziti brzo?

Vožnja bicikla, kao i svaka druga aktivnost, ne znači da što brže vozite, sagorijevate više masti. Idealan intenzitet za gubitak masti je vožnja u takozvanom"aerobnom modu".

Najbolji način za određivanje potrebnog intenziteta je praćenje otkucaja srca upotrebom monitora otkucaja srca. Idealan intenzitet potreban za sagorijevanje masti određujete mjerenjem svog maksimalnog broja otkucaja srca i zadržavanjem oko 40-70% svog maksimuma. ">. Stoga, ako vam je maksimalni broj otkucaja srca 200 otkucaja u minuti, preporučljivo je održavati intenzitet u rasponu od 80 do 140 otkucaja u minuti. Ali ako nemate ovaj mjerač, nije ga potrebno odmah pronaći. Samo se pridržavajte pravila da tijekom aktivnosti morate biti bez daha, ali i kada vozite uzbrdo morate moći govoriti.

Odredite idealan intenzitet potreban za sagorijevanje masnoća mjerenjem svog maksimalnog broja otkucaja srca i održavajući ga oko 40-70% vašeg maksimuma.

Upravo zato što vaš intenzitet ne smije biti toliko visok da vas ograničava u govoru, nije preporučljivo voziti uz strma brda. Ako idete brže, neće biti gubitka masti, potrošit će se samo zaliha šećera i < b>doći će do bržeg umaranja.Sad dolazimo do razloga < /span>zašto je vožnja bicikla bolja za mršavljenje ako se tek počinjete baviti sportom. Samo nekoliko ljudi odlučilo je smršaviti sportom može trčati više od 20 minuta i pritom razgovarati. Ako, primjerice, zbog lošeg vremena ne želite ići van na biciklu, bolje je umjesto trčanja, brže hodanje, rolanje ili plivanje. >

Kako podržati mršavljenje?

Budući da je biciklizam sport usmjeren samo na jačanje nogu, preporučljivo je nadopuniti ga jačanjem. Nema potrebe za jačanjem nogu, bolje je fokusirati se na dijelove tijela koji su neiskorišteni na biciklu. Zahvaljujući tome, vaše će se noge odmoriti i sljedeći dan možete ponovno izaći na bicikl bez propuštanja aktivnosti.

Kako bi vaš trud donio željeni rezultat, ne zaboravite na izmjena jelovnika. Ako siđete s bicikla i odmah pojedete svu čokoladu, nikada se neće promijeniti vaša figura (jedino ako ste jeli malo tijekom dana, vaš kalorijski unos bi ostao u deficitu unatoč količini čokolade koju ste pojeli).

Da biste postigli željeni rezultat, ne zaboravite prilagoditi svoju prehranu.

Postoje mnoge mobilne aplikacije koje pomoći će vam brojati potrošene ili primljene kalorije i imat ćete svoj napredak pod kontrolom. Ako ne znate kako jesti, preporučujem da pročitate ovaj članak, koji se bavi prehranom tijekom sporta.

Dakle, ako se želite početi baviti sportom kako biste smršavjeli, biciklizam je idealan sport za vas (po mogućnosti u kombinaciji s vježbama s utezima). No sve ovisi o vašem životnom stilu, a sat vremena dnevno provedenih na biciklu sigurno vas neće spasiti. Zato pokušajte koristiti stepenice umjesto lifta ili pokretnih stepenica, navečer umjesto sjedenja ispred TV-a raširite prostirku i rastegnite se, a ako ste siti, a još vam je slatko, umjesto čipsa probajte nasjeckano povrće za film. S vremenom ćete se naviknuti na te male promjene i osjećat ćete se zdravije i puni energije.