Kako njegovati biciklističku odjeću i kako je prati?

Oznake:
Kako njegovati biciklističku odjeću i kako je prati?>

Znate li kako pravilno njegovati biciklističku odjeću i kako je prati? Pročitajte nekoliko savjeta o tome kako njegovati biciklističku odjeću i osnovne dodatke bez kojih ne možete ove jeseni.

U prethodni članak, razgovarali smo o tome kako opremiti svoje ormare prije početka jeseni. Budući da se ne radi o komadima za nekoliko kruna, poželjno je pripaziti i na to kako njegovati svoju odjeću kako bi što dulje trajala.

Funkcionalna odjeća ima , za razliku od pamuka, sa svojstvom odvođenja vlage s tijela. Također se brzo suši, ali to ne znači da je ove komade lakše njegovati. Sportska odjeća često koristi prirodne materijale, kao što su bambusova vlakna ili merino vuna koji imaju tendenciju taloženja na višim temperaturama. Što s tim?


Kako se prati, kada se pere, čime se pere?

Uvijek je najbolje koristiti za sportsku odjeću sportski program u ponudi perilica rublja. Međutim, perilicu nije uvijek moguće napuniti samo sportskom odjećom, a pranje poluprazne perilice nije prikladno iz ekonomskih razloga. Dakle, što nositi uz sportsku odjeću i na koju temperaturu uključiti perilicu?

Prije svega, uvijek je preporučljivo proučiti informacije na etiketi navodi proizvođač. Sve dok slijedite ove upute, ništa se neće dogoditi vašoj odjeći. Proizvođači obično preporučuju samo ručno pranje, ili pranje do 30 stupnjeva ="font-weight: 400;">. Ako smatrate da se mirisa nećete riješiti na 30 stupnjeva i imate dobro iskustvo s perilicom rublja, ne morate se bojati prati sportsku odjeću na 40 stupnjeva. Međutim, može se dogoditi da će vaša odjeća trajati malo kraće.

Sloj odjeće koji nosite direktno na tijelu prikladan je za pranje odmah nakon sporta ili pustite da se rublje osuši i nemojte ga ostavljati u vrećici. Zahvaljujući tome, spriječit ćete rast bakterija i izbjeći miris kojeg se teško riješiti.

Koji preparat koristiti za pranje sportske odjeće? Odgovor je jednostavan, uvijek koristite samo gelove za pranje. Prašci za pranje rublja, omekšivači, izbjeljivači i slični pripravci remete strukturu vlakana, što oštećuje vašu odjeću. Ako ste tijekom šetnje naišli na blato, namočite rublje odmah po dolasku > u mlaku vodu i ne dopustite da se prljavština osuši.

Komadi koji izravno dodiruju tijelo kao što je donje rublje, kratke hlače, majice i čarape operite nakon svake upotrebe, jakne i prsluke nije potrebno prati tako često. Na primjer, ako imate vodootpornu biciklističku jaknu i bojite se da će nakon pranja izgubiti svojstva, nemojte se bojati koristiti impregnaciju.

Savjet:Sreay za hidroizolaciju - RAIN SHIELD RE-PROOF(Muc-Off)

Sportsku odjeću uvijek perite uz laganu odjeću, jer materijali u većini slučajeva ne otpuštaju boju. Ako biste, na primjer, oprali crno-bijeli biciklistički dres s tamnom odjećom, bijela bi boja mogla postati siva.

Kako cijediti i sušiti rublje?

Kad stavljate sportsko donje rublje u perilicu, ne zaboravite provjeriti < b>koliko je okretaja postavljeno za stiskanje. Kao i kod pranja, također je preporučljivo pročitati podatke na etiketi prilikom cijeđenja. No, ako odaberete sportski program pranja, perilica rublja ne bi smjela dopustiti da namjestite više od 800 okretaja, što je granica za neoštećivanje membrana funkcionalne odjeće.

Sportska odjeća nikada se ne smije sušiti u sušilici. Membrane sportske odjeće mogu se oštetiti na visokoj temperaturi, a također, kao što je gore spomenuto,prirodni materijali se mogu skupiti na visokim temperaturama. Zahvaljujući svojstvu funkcionalne odjeće koja upija vlagu, ovi se komadi suše znatno brže od ostale odjeće, zbog čega je upotreba sušilice nepotrebna. Osušite sportsku odjeću na vješalici na sobnoj temperaturi. Iz istog razloga zbog kojeg nije prikladno koristiti sušilicu,sušenje odjeće na radijatorunije idealno, jer čak i ovdje je temperatura znatno viša.

Međutim, neke sušilice dopuštaju sportsku odjeću i imaju < /span>hladni program, uglavnom nazvan "sportska odjeća" ili "outdoor", koji je dizajniran izravno kako ne bi oštetio vašu sportsku odjeću. Međutim, ako niste sigurni da vaša sušilica neće oštetiti sportsku odjeću, svakako nemojte riskirati da je oštetite.


Preporuka na kraju

Posebnu pozornost treba obratiti na sportsku odjeću, stoga nije preporučljivo odrezati oznake. Čak i ako smatrate da čak ni pranje na višoj temperaturi ne šteti vašoj odjeći, riskirate skratiti njezin životni vijek.

Međutim, ako vam slučajno neki predmet upadne između uobičajene odjeće i operete ga na višoj temperaturi, perilica će se vrtjeti većom brzinom ili ćete jednostavno bacite ga u sušilicu i nećete ga primijetiti, nema mjesta panici jer ovom komadu nakon jednog takvog pranja vjerojatno se neće ništa dogoditi. Međutim, to ne znači da ne treba olako shvatiti specifičnosti sportske odjeće i prati je kao normalnu odjeću.

I na kraju moj osobni savjet za čišćenje unutrašnjosti kacige. Budući da se na biciklu znoji i glava, preporučljivo je s vremena na vrijeme očistiti kacigu. Zahvaljujući dostupnim pripremama, u kacigu jednostavno je dovoljno pjena u spreju, koja će trajati briga o samom čišćenju.

Savjet: Č