Koji dodaci ne bi trebali nedostajati na vašem biciklu zimi?

Oznake:
Koji dodaci ne bi trebali nedostajati na vašem biciklu zimi?>

S nadolazećom zimom i mrazom potrebno je i više se obući za vožnju biciklom. Osim toplije nepromočive odjeće i funkcionalnog donjeg sloja, zimi je poželjno spakirati i ostale dodatke bez kojih ste, primjerice, jesenas mogli.

Rukavi

Navlake za ruke, noge, tenisice. Što učiniti s njim i kako ih koristiti zimi? Grijači za noge mogu se koristiti zimi kao donji sloj ispod biciklističkih hlača. Dodavanje donjeg sloja u obliku donjeg rublja ispod biciklističke podloge možda neće odgovarati svima, stoga su rukavi prikladna alternativa za sprječavanje ogrebotina, ali i smrznutih mišića na nogama.

Zimske natikače prikladna su opcija ako ne želite kupiti zimske biciklističke tenisice za nekoliko šetnji. Galoše će vam pružiti udobnost toplih nogu, a ujedno i udobnost vaših omiljenih cipela.

Zimske rukavice

Ako imate skupu biciklističku odjeću, a još vam je hladno, prvo što trebate učiniti je staviti rukavice. Tjelesna toplina se najbrže gubi iz ruku i stopala, pa ako su vam ruke hladne, hladnoću osjećate po cijelom tijelu. Kod odabira zimskih rukavica nije uputno štedjeti i isplati se više uložiti u njih. Razgovarali smo o tome kako postupiti pri odabiru zimskih rukavica u ovom članku.

Definitivno ne možete učiniti dovoljno samo s ljetnim rukavicama s dugim prstima. Skijaške rukavice jedna su od korisnih opcija, no njihova je upotreba također povezana s manjom upravljivošću bicikla.

Traka za glavu, kapa

Sama biciklistička kaciga je dizajnirana tako da okolni zrak struji oko glave, što hladi glavu u ljetnim danima. No ova pojava nije posve poželjna zimi, kada je potrebno ugrijati uši i glavu. Žene imaju prednost prirodnog zagrijavanja glave zahvaljujući dugoj kosi, pa se mogu snaći samo s trakom za glavu koja štiti uši, muškarcima je primjerenija tanka kapa koja štiti cijelu glavu od prehlade.

Ogrlica

Iako zimske jakne imaju visoku kragnu, preporučujem da koristite i potporu za vrat. Grijači za vrat obično su izrađeni od tankog materijala koji možete lako provući ispod kacige kako biste bili sigurni da vam hladan zrak ne ulazi u jaknu oko vrata. Ako su vanjske temperature znatno ispod ništice, maramu možete navući i preko usta, što će vam onemogućiti udisanje ledenog zraka.

Što dalje?

Ako se vozite po mokroj cesti, zaboravite na estetiku motocikla i nabavite barem stražnji blatobran. Zahvaljujući blatobranu, voda sa stražnjeg kotača vam neće direktno prskati po leđima, zahvaljujući čemu ćete malo duže uživati ​​u osjećaju topline na biciklu. Unatoč činjenici da je većina zimskih jakni vodootporna, nakon dugo vremena i nekoliko pranja sve se nakvase. Ako ne želite impregnirati jaknu pri svakom pranju, preko jakne stavite kabanicu koja će vas držati suhima i nakon što zimska jakna izgubi svojstva.

Zaključak

Idete li biciklirati zimi, uvijek imajte na umu da ćete prije ili kasnije pokisnuti ili se prehladiti. Stoga pripazite da gornji slojevi vaše odjeće budu vodootporni i otporni na vjetar. Ako želite uživati ​​u duljoj šetnji, spakirajte rezervni par rukavica i kapu da budete spremni u slučaju da se pokisnete. Tijekom zimskih šetnji pokušajte preskočiti stajanja za kavu, gdje ćete se ugrijati u kafiću, ali će vam nakon toga biti više hladno nego prije nego što ste stali.