Naočale za sretan osmijeh očiju svakog biciklista

Oznake:
Naočale za sretan osmijeh očiju svakog biciklista>

Prema znanstvenicima, vožnja bicikla može poboljšati raspoloženje i ima umirujući učinak. Kretanje u nama aktivira endorfine - hormone sreće i izmami nam osmijeh na lice. Osmijeh liječi, pomaže pa čak i ako se danas krije iza ogrlice, i dalje se možemo smijati očima i širiti pozitivnu energiju dalje. Kontakt očima i nasmiješene oči značajno pojednostavljuju našu komunikaciju s drugim ljudima. Naše oči odražavaju naše osjećaje o osobi s kojom razgovaramo, osobito percipiramo li je pozitivno ili negativno. Američki istraživač Paul Ekman proučavao je ljudski smijeh. Otkrio je koji se mišići lica aktiviraju tijekom pojedinih osmijeha i naknadno definirao 19 različitih vrsta smijeha. Međutim, samo je jedan od 19 izraza lica tijekom osmijeha uistinu iskren. Definira ga očni mišić, koji je zvijezda iskrenog smijeha, zbog čega se oči zatvaraju u kutovima i stvaraju bore smijeha koje nalikuju lepezi. Nazvan je Duchenneov smijeh - smijeh očima. Smiješite se očima i zaštitite vid:

 Zašto naočale nisu dopuštene prilikom vožnje biciklom propustiti:

  1. UV zračenje ne hvata rožnica ili šarenica oka, već pada izravno na mrežnicu oka, gdje narušava kvalitetu vida.
  2. Čak i ako je oblačno. Oblačnost uopće ne utječe na intenzitet UV zračenja, stoga je potrebno nositi naočale i za oblačnih, pa čak i suhih dana.
  3. Malo, ali štetno. Tijekom vožnje biciklom, mikroskopske čestice prašine, snijega i leda također oštećuju i umaraju oči, kao i vjetar koji pretjerano isušuje oči, što stvara osjećaj oka iritacija, koja dovodi do smanjenog vida, koncentracije.

Najprodavanije na Holokolou:

  1. TIFOSI INTENSE: Intense naočale imaju lagani, izdržljivi okvir otporan na udarce, leće otporne na ogrebotine i protuklizni elementi za aktivan stil života.
  2. TIFOSI ALLIANT: Aerodinamični rubovi i prvoklasni materijali definiraju ALLIANT kao snažne sunčane naočale za biciklisti, trkači i trkači izdržljivosti. Leće s ventilacijskim otvorima poboljšavaju protok zraka, dok podesive fleksibilne stranice i hidrofilna gumena greda povećavaju prianjanje tijekom znojenja, jamčeći savršeno i stabilno nošenje.
  3. TIFOSI TRACK: TRACK naočale su izrađen od Grilamida TR-90, homopoliamidnog najlona kojeg karakterizira izuzetno visoka alternativna čvrstoća na savijanje, niska gustoća i visoka otpornost na kemijska i UV oštećenja. Čaše imaju stranice od hidrofilne gume i protukliznu gredu koja im jamči stabilnost.

TOP Dijeta za vaše oči: Omega 3-masne kiseline i obilje minerala i vitamina trebali bi biti glavni dio prehrane.

Mrkva, rajčica i sve narančasto i crveno - bogato je vitaminima A, C i vitaminom E štiti od noćnog sljepila.

Špinat, kelj i sve zeleno - štite mrežnicu oka od oštećenja uzrokovanih ultraljubičastim zračenjem.

Jaja - štite oči od nastanka katarakte.

Borovnice, grožđe i drugo bobičasto voće - poboljšavaju vid u mraku i noću.

Grožđe, sok od grožđa - poboljšava cirkulaciju krvi u očnim tkivima.

MEGA su Omega3 masne kiseline - riba, orašasti plodovi, sjemenke.

Jednostavne vježbe za vaš vid svaki dan:

  1. Trepnite: polako trepnite svakih deset sekundi. Dišite polako i duboko. Trepnite kad udišete, zatvorite oči kad izdišete.
  2. Oči vole zeleno. Gledajte u objekt udaljen tridesetak centimetara nekoliko sekundi, zatim u udaljeni zeleni objekt i ponovite nekoliko puta.
  3. Vrućina pomaže. Protrljajte ruke, zatvorite oči i pokrijte ih rukama.
  4. Kao na Uskrs. Prskajte oči hladnom vodom nekoliko puta dnevno.