5 načina da se zaštitite od insekata na svom biciklu

Oznake:
5 načina da se zaštitite od insekata na svom biciklu>

Muhe, komarci, krpelji, pčele ili stršljeni. Različite vrste insekata mogu učiniti vožnju biciklom neugodnom za bicikliste. Osobe s alergijama moraju biti posebno oprezne. Čak i iz profesionalnog biciklizma poznajemo slučajeve gdje su ugrizi insekata prisilili biciklista da odustane od važne utrke. Ne možete se utrkivati ​​kad vam se, primjerice, na oku pojavi oteklina veličine marelice.

Insekti definitivno nisu razlog da ne vozite bicikl. Znamo nekoliko učinkovitih načina obrane od njega.

Prikladna odjeća i oprema

Započnimo s rješavanjem pitanja što odjenuti. Preporučamo originalnu usku biciklističku odjeću za bicikl. Na taj način ćete ograničiti pristup insekata osjetljivom intimnom području ili neće početi divljati zarobljeni na vašim leđima. Zaštitu od insekata pojačavaju i naočale, kaciga s mrežicom i ogrlica. Osim pristajanja, odabir prave boje odjeće poboljšat će vašu obranu. Sve ima svoje prednosti i mane. Iako vozači bolje vide šarene boje, one su i privlačnije kukcima. Tamne boje više privlače sunčeve zrake, ali su neprivlačne za insekte.

Repelenti

Druga osnovna obrambena strategija je uporaba repelenata. Na tržištu možete pronaći različite prirodne verzije ili repelentne narukvice. Ako se dugo vozite po šumi, korisno je nositi posebne pincete za vađenje krpelja i dezinfekciju.

Bez slatkog mirisa

Također pazite da nepotrebno ne privučete kukce slatkim mirisima. Možda zbog mirisa prezrele banane u džepu dresa ili u džepu sportske torbe.

Odaberite lokaciju i vrijeme

Što ste bliže vodi i večeri, to više insekata možete očekivati ​​u neposrednoj blizini. A suho vrijeme povećava agresivnost insekata. Sigurno znate ova dva pojednostavljena pravila ponašanja insekata. Ponekad ih je korisno imati na umu pri planiranju biciklističkog putovanja.

Budite mirni

Što dodati? Čak i uz najbolju odjeću i repelente, uvijek postoji neposlušna jedinka ili roj insekata koji jednostavno imaju loš dan. Onda se smiri. Histerično mahanje rukama i nogama obično ne pomaže.