Lacijev biciklistički dnevnik (2.): Kako se spakirati za put od Bratislave do Istanbula

Oznake:
Lacijev biciklistički dnevnik (2.): Kako se spakirati za put od Bratislave do Istanbula>

Prije nego što krenete na tako dugo putovanje, morate biti svjesni nekoliko stvari. Procijenite situacije koje se mogu pojaviti i pripremite se na sve. Kako je bilo prije mog putovanja u tursku metropolu?

Ideja o putovanju u Istanbul rodila se nekoliko dana nakon povratka s izleta u Mt. Ventouxu Francuskoj. Zašto Istanbul? Jednostavno zato što tamo još nisam bio, a moglo bi se spojiti s Ukrajinom koja me uvijek privlačila i deltom Dunava koja je također bila moj putnički san. Nakon toga, bilo je dovoljno dodati dionicu uz Crno more i imao sam savršen plan!

Zanimljivi krajolici, ambiciozan cilj, planine, plaže, more i vrućina. Volim kombinirati nekoliko vrsta terena na cesti i vidjeti što više. Međutim, putovanje je dobilo pravi oblik tek nakon što sam rezervirao kartu za točan datum od Istanbula do Slovačke.

Bilo je to već moje šesto bicikliranje pa su pripreme za njega bile već rutina. Počelo je oko dva tjedna unaprijed tako što sam moj bicikl temeljito servisirao. Uostalom, mora izdržati 3000 kilometara. Ono što sam prvi put probala u pripremi je suho meso. Reći ću vam, na internetu izgleda jednostavno. Govedinu narežete, stavite peći na 60 °C i pričekate nekoliko sati.

U praksi se pak nesretno meso nakon nekog vremena počelo kuhati pa nisam znao hoće li ispasti sočno pečenje za nedjeljni ručak. Na kraju je pokušaj uspio i meso je trajalo 10 dana, sve do ukrajinske Odese. I ništa nije pošlo po zlu :)

Tada je bilo samo pitanje pakiranja. Kako već točno znam što mi treba na ovakvim putovanjima i sve što mi treba imam doma, samo pakiranje trajalo je oko sat vremena večer prije puta. Osnova je prostirka na napuhavanje, vreća za spavanje i bivak, nož, nešto alata. Novost je bila solarna ploča postavljena na vrh torbi. Odlično se pokazao i cijeli mjesec nisam morao odlučivati ​​gdje ću puniti telefon.

Odjeća uključuje toplu majicu, trenirku i visokokvalitetnu biciklističku odjeću. Biciklistička odjeća i stvari iz Holokola također su me razveselile prije puta. Još nisu testirane i čiste nove biciklističke naočale, dres, jakna, hlače i termo T- košulja. Bio sam zadovoljan što su se mogli spakirati u stvarno mali volumen i gotovo ništa nisu težili. Na takvom putovanju svaki gram se stvarno računa.

Kao i uvijek prije takvog putovanja, nisam bio potpuno nesvjestan u što se upuštam i da zapravo odlazim na mjesec dana. I spavat ću samo tako. Obično mi tek kad siđem s bicikla i krenem van grada padne na pamet da me čeka nešto neobično.

Moj potpuni popis stvari:

 1. lijevi veliki džep: vreća za spavanje, prostirka, bivak, repelent, krema za sunčanje, nož, pribor za prvu pomoć, 2 power bank

 1. desni veliki džep: 6 zračnica, pumpa, mjerač lanca, ključ "15" za skidanje pedala, rezervna pedala, zakovica za lanac, 2x rezervni lanac, hrana - preostalo mjesto u džepu

 

 1. lijevi mali džep: gumene trake za pričvršćivanje stvari na nosiljku ako se nešto otkači

 1. desni mali džep: pribor za bušenje, žljebovi, poluge za montažu, par plastičnih samopričvršćujućih traka, univerzalni nož, pribor itd. tipke

 1. stražnji lijevi džep: maramice, pasta, četka, škarice za nokte, punjač 2 kom

 1. stražnji desni džep: voda 1l

    7. gornji džep: trenirka, trenirka, kratke hlače, majica, čarape 3 kom, vodootporna biciklistička jakna

 1. na vrhu, rezervni kaput, solarna ploča i sandale

 1. prednja torba na upravljaču: Holokolo oprema - dres, biciklističke hlače, vodootporna jakna , termo majica

 1. praktični džep na okviru: lijevo - pivo, orasi... što konzumiram u vožnji:); desno - čaše, kaser, mali nož

 1. vodootporna torbica za pojas: dokumenti, novac, putovnica, mobilni telefon, ključ za bravu

 1. na upravljaču: brava i još jedna boca od 1l vode u stalku