Zašto nositi termo donje rublje i kako ga njegovati?

Oznake:
Zašto nositi termo donje rublje i kako ga njegovati?>

Termo odjeća ili funkcionalna donje rublje donje rubljepreporuča se nositi kao osnovni sloj ispod vaše sportske odjeće, bilo da se radi o biciklističkom dresu ili skijaškoj odjeći, ali također je odlično za bezbroj drugih sportova. Na primjer, za trčanje, planinarenje, skijaško trčanje, ali i za slobodno vrijeme ili rekreaciju.

Zadatak broj jedan termo donjeg rublja je odvođenje znoja s tijela, bilo navlačenjem još jednog sloja odjeće ili isparavanjem vlage u zrak. Polipropilenska vlakna su antialergijska, otporna na plijesan i bakterije te ih ljudska koža dobro podnosi. Polipropilen upija vrlo malo tekućine, ima malu težinu i toplinsku vodljivost. Filamenti su jaki i održavaju povoljan blago negativan električni naboj. Otporni su na kemikalije, pa ih nije moguće bojati ni površinski. Osim toga, ako termo rublje sadrži karbonska vlakna, ono adekvatno održava temperaturu vašeg tijela. Možemo ga podijeliti u tri kategorije prema sezoni:

  • LJETO - ovo termo rublje namijenjeno je za najveće vrućine, kada temperatura i vlažnost zraka onemogućuju disanje kože. Materijal je pretežno mrežast i izrazito lagan te služi kao međusloj odjeće, koji ujedno sprječava neugodno grebanje i pritiskanje znojne i mokre odjeće. Donje rublje odvodi znoj prema van te stvara osjećaj suhoće. Pogledajte, na primjer, potkošulje BIOTEX POWER ili SIX2 SMR2.
  • 4 SEASONS – ovi proizvodi namijenjeni su za nošenje tijekom cijele godine i obično kao podloga koja je u izravnom kontaktu s kožom. Imaju izvrsna izolacijska i prozračna svojstva, održavaju kožu suhom, eliminiraju vlagu i s njom povezan osjećaj mokre odjeće. Ovo također sprječava da vam iznenada postane hladno i da vam je hladno kada završite svoju aktivnost, a vaša znojna odjeća se brzo ohladi. Birajte iz široke ponude krojeva i boja na našoj web stranici, bilo s kratkim rukavima, kao što je majica BIOTEX HIGHTECH WARM ili majica s dugim rukavima SIX2 TS2.
  • ZIMA – ovo donje rublje namijenjeno je za nošenje na niskim temperaturama (ispod 5°C) kako ne biste morali trošiti dragocjenu energiju na grijanje tijela. U takvim uvjetima potreban je donji sloj odjeće koji ne samo da održava tjelesnu temperaturu, već i odvodi znoj, a da ga ne upija. Takvo termo rublje obično ima gusto i čvrsto tkanje koje jamči termoregulaciju, a ako je materijalu pridodana i Merino vuna, ona svakako ne smije nedostajati u vašoj osnovnoj opremi. Preporučujemo BIOTEX CUBIC DUGA majica ili SIX2 SERAFINO MERINO.

ČIŠĆENJE I ODRŽAVANJE

Za normalno nošenje, termalna odjeća< /a a> operite ručno u mlakoj vodi bez upotrebe deterdženata, ocijedite i ostavite da se osuši. Budući da vlakno jedva upija tekućinu, brzo se suši.

Ako još uvijek osjećate da je funkcionalna odjeća je prljava i želite je prati u perilici, uvijek prije svega proučite etiketu simbola za njegu otisnutu ili ušivenu na rublju. Termo rublje perite na maksimalnoj temperaturi od 40°C. Koristite posebne deterdžente namijenjene termičkom pranju rublja i nemojte koristiti omekšivač – inače ćete uzrokovati trošenje i smanjenje učinka vlakana. Termo rublje preporuča se prati naopako, po mogućnosti u posebnim vrećama za pranje rublja, koje će vaše rublje zaštititi od eventualnog zapinjanja patentnim zatvaračima ili drugim metalnim ili plastičnim zakrpama. Termalno rublje možete cijediti u perilici rublja.