Kako naučiti dijete voziti bicikl?>

Prvi put voziti bicikl i prvi put promatrati vlastito dijete kako vozi bicikl. To su značajni životni trenuci. Ali roditelji i dalje rade razne greške.

Većina djece spremna je naučiti voziti bicikl oko četvrte godine, ako im odrasli pomognu. Saželi smo osnovne preporuke.

Prije svega, mentalno se podesite na pravi val. Učite svoje dijete na strpljiv, ohrabrujući i razigran način. Također može pomoći djetetu da vidi roditelje ili drugu djecu kako voze bicikl. Drugo, odaberite prikladno mjesto. Miran park ili uličica s dovoljno prostora i idealno s glatkim asfaltom.

Bez pomoćnih kotača

Osnova je da dijete nauči raditi s ravnotežom. Stoga ne preporučamo stari način postavljanja pomoćnih kotača na bicikl. Prvo djetetu možete dati izbacivač, romobil ili napraviti izbacivač od bicikla tako da mu uklonite pedale.

Odaberite prikladnu veličinu bicikla za dijete tako da dopire do tla, a da u isto vrijeme sjedalo ne bude prenisko, što bi dovelo do neprirodnog položaja pedaliranja. Naravno, obavezna oprema je dječja biciklistička kaciga. biciklističke rukavice također su prikladne, a važne su i čvrste cipele. Alternativno, svog mališana možete obući u dječji biciklistički dres.

A sada sama vježba. Ne držite bicikl za sjedalo ili upravljač sa strane. Stanite iza djeteta, preko stražnjeg kotača, i budite spremni uhvatiti ga u zagrljaj u prvih nekoliko pokušaja. Pomozite djetetu da se opusti i osjeti kako bicikl reagira na naginjanje.

Postupno mu dopustite da osjeti svoje prve udarce pedale pri maloj brzini. Dijete nauči dobro procijeniti silu kočenja dok hoda držeći bicikl sa strane. Dakle, sada samo puno strpljenja i ponavljanja.