Santini mijenja proizvodnju: Maska za lice umjesto biciklističke odjeće

Oznake:
Santini mijenja proizvodnju: Maska za lice umjesto biciklističke odjeće>

Talijanska tvrtka za biciklističku odjeću i dodatke Santini prilagođava sve svoje proizvodne kapacitete i pokreće proizvodnju maski za lice.

Time odgovara na pozive talijanskih političara i širenje pandemije koronavirusa, koja trenutačno svakodnevno u Italiji ubija stotine ljudi. Slično je reagiralo i nekoliko velikih talijanskih tvrtki.

Santini se udružuje s lokalnim proizvođačem tekstila Sitip i planira proizvoditi tisuće pokrivala za lice dnevno počevši od ponedjeljka, 23. ožujka. Samo čekamo da prototip bude testiran.

Sjedište u epicentru

Santini se nalazi u pokrajini Bergamo, točno u najpogođenijoj regiji Lombardije. Prve tisuće maski isporučit će se prioritetno unutar matične pokrajine Bergamo. Zbog njihove nestašice, ljudi ovdje koriste jednodnevne maske tjedan dana.

Santini odijeva elitni cestovni biciklizam Team Trek – Segafredo, također isporučuje dres svjetskog prvaka i europskog prvaka u biciklizmu, jer je partner Međunarodne biciklističke unije (UCI). U prošlosti je također odijevao timove Mapei, Team Katusha, GreenEDGE, Vacansoleil i 25 godina isporučivao ružičasti dres za pobjednika Giro d'Italia. Biciklistički dres Santini nosi i slovačka reprezentacija, odnosno Peter Sagan koji predstavlja Slovačku .< /p>