5 preporuka za bicikliste u "vrijeme koronavirusa"

Oznake:
5 preporuka za bicikliste u "vrijeme koronavirusa">

Bolest Covid-19 uzrokovala je ono što smo do sada gledali u filmovima katastrofe. Društveni, kulturni i sportski događaji otkazani su u mnogim zemljama. Gradska središta su prazna. Ljudi sjede doma i čekaju što će se dalje dogoditi. Stroga ograničenja imaju svoje značenje i ne smiju se podcjenjivati. Ipak, postoje aktivnosti koje nam ipak omogućuju da duboko udahnemo, čak i bez maske. Jedna od opcija je vožnja biciklom. Svijet je usporio, ali ne smije stati.

Idemo se kretati, biciklirati ako je moguće. Biciklizam je odličan s grupom i ekipom, ali ne gubi svoju draž ni kao individualni sport.

5 PREPORUKA ZA BICIKL

1. Usamljeni jahač

Vozite se sami ili s članom kućanstva. Idealno u šumi ili na mjestu gdje ima najmanje ljudi. Sada nije dobro vrijeme za vožnju u grupama i formiranje pelotona.

2. Vozite pažljivo i ne oslanjajte se na pomoć

Vozite pažljivo. Trenutno je medicinsko osoblje izuzetno zaposleno. Osim toga, bolnice su najrizičnije mjesto za širenje Covida-19, uz trenutno ograničenje kretanja i grupiranja ljudi. Dakle, sada stvarno nije dobro vrijeme za "petljanje".

Osim toga, nosite rezervnu zračnicu, eventualno ljepilo i osnovni alat, pumpu. Ako vam je ipak potrebna pomoć drugih ljudi, ponesite sa sobom krpu ili šal. biciklistički grijač za vrat također može biti koristan ..

3. Živjeli!

Ne zaboravite na piće. Na primjer, ciklistička termalna boca zadržat će temperaturu pića nekoliko sati . Počastite se vitaminima, ali čuvajte se nepotrebno visokih doza. Cink u organskom obliku oko 10 mg smanjit će rizik od virusnih bolesti, idealno ujutro na prazan želudac. Naravno, među učinkovite suplemente spadaju dobro poznati vitamin C (250 do 500 mg) i selen (0,05 mg).

Potražite izvore vitamina i minerala uglavnom u prehrani. Tijelo zna kako najbolje iskoristiti prirodne resurse – dakle, uglavnom iz voća i povrća. Ne zaboravite da unatoč ograničenjima i dalje trebamo boraviti na svježem zraku i sunčeve zrake su nam potrebne za stvaranje vitamina D.

4. Dobro se odjenite

Funkcionalna majica< /a > koji upija znoj i održava vas suhima. Biciklistički kišni ogrtač koji vas štiti od vjetra i kiše. Kapa i rukavice. Posebno je sada važno dobro se obući i ne prehladiti se kako neodgovorni pojedinci ne bi još više opteretili zdravstveni sustav.

5. Slušajte svoje tijelo!

Zamislite da želite napuniti, a ne isprazniti. Sada stvarno nema potrebe pojačavati intenzivnije treninge. Razmislite barem o njima, jer pretreniranost također uzrokuje stres, što povećava vjerojatnost bolesti. Treningom visokog intenziteta imunitet je oslabljen na nekoliko sati i povećava se rizik od npr. virusnih bolesti gornjih dišnih putova.