Kako pravilno namjestiti prtljažnike na tenisicama?

Oznake:
Kako pravilno namjestiti prtljažnike na tenisicama?>

Kada vozite bicikl, ništa nije važnije od stopala. Možda zvuči kao grandiozna tvrdnja, ali stvarate stotine tisuća udaraca pedala svaki put kada vozite. A kako oslobađate svoj trud? Kroz noge, naravno. Pravilno prilagođene čizme mogu pozitivno i negativno utjecati na sljedeće: stopala, gležnjeve, koljena, kukove, donji dio leđa i sve između.

POSTAVLJANJE KORAK PO KORAK

Opće je prihvaćeno da je potrebno trupce postaviti tako da središte pedale bude u ravnini s tabanom - to znači biomehanički optimalnu postavku učinkovitosti pedaliranja i prijenosa snage. Slijedite ove jednostavne korake kako biste bili sigurni da je to slučaj.

  1. Počnite rastavljati stare kovčege trećih strana ili pripremite novokupljene kovčege.

U ovom trenutku, to bi također mogla biti prilika da razmislite o opremanju novih kofera, pogotovo ako su vaši već prilično istrošeni.

  1. Obujte cipele i pronađite vrh svoje noge.

Obavezno nosite obične biciklističke čarape. Obujte tenisice i zategnite ih na uobičajeni način. Pritiskom palca ili nožnog prsta na unutarnji rub cipele trebali biste pronaći vrh stopala. Ovo bi trebalo biti prilično lako pronaći jer se radi o koštanim zglobovima koji strše u stranu na dnu nožnog palca.

  1. Označite vrh svoje noge.

Što je točnije moguće, označite stranu cipele na središnjoj točki slojeva stopala. Ako je potrebno, zatražite pomoć od nekog drugog. Sve ovo ponovite i za drugu nogu.

  1. Označite liniju
  2. duž potplata

Skinite tenisice i stavite ih na ravnu površinu. Držite npr. ravnalo uz oznaku na cipeli i povucite liniju ravno prema dolje do iste točke na potplatu. Okrenite tenisicu i provjerite je li vaš brend vidljiv na potplatu.

  1. Poravnajte oznaku s rubom debla

Nakon zavrtanja trupa, labavo ih stavite i poravnajte oznaku s točkom na trupu gdje će biti središte osi pedale. Većina kućišta ima oznaku (liniju) sa strane koja služi kao urez za označavanje središta osi pedale, tako da jednostavno poravnate svoju oznaku s ovim urezom.

  1. Bočno podešavanje debla

Slobodno pomičite torbu s jedne na drugu stranu kako biste utjecali na to koliko blizu stopala sjedi središnjoj liniji bicikla. Ako vozite sa širokim koljenima na vrhu podizača pedale, gurnite čizme prema unutra kako biste pomaknuli stopalo prema van. Ako vozite s uskim koljenima, na vrhu dizanja pedala, pomaknite prtljažnik prema vanjskoj strani bitve, a stopalo prema unutra. Zadnji korak je pravilno spakirati kofere i sretni možete krenuti na svoja omiljena staza.

KOVČEG OZNAČEN BOJOM, ŠTO TO TOČNO ZNAČI?

Količina slobodnog prostora određena je različitim vrstama boja debla. Brand Pogledajte nudi tri vrste kućišta: crna je fiksna, siva daje opciju od 4,5° razmaka, a crvena daje 9° razmaka. Shimano također postoje tri vrste, samo se razlikuju po boji: crvene su fiksne, plave imaju kut razmaka od 2° i žute imaju 6°.

Dok mnogi profesionalni trkači preferiraju super preciznu postavku i minimalni razmak, za vozače hobiste preporučujem upotrebu kofera s određenim kutom zazora za udobniju vožnju.

Kovčezi su podložni habanju bez obzira na marku. Isto se može reći i za pedale, s tim da se neke drže bolje od drugih. Imajte na umu i provjerite svoje kovčege jednom mjesečno kako ne biste pronašli previše odjeće noć prije svog velikog.