Stručnjaci preporučuju: Što odjenuti za ranu proljetnu vožnju biciklom?

Oznake:
Stručnjaci preporučuju: Što odjenuti za ranu proljetnu vožnju biciklom?>

Za mnoge je bicikliste proljetna vožnja biciklom najljepša u godini. Ali promjenjivo vrijeme može biti podmuklo. Pročitajte savjete našeg stručnjaka Dominika kako se "uklopiti" u proljetnu vožnju biciklom.

Za ručak sija sunce i termometar pokazuje dvadesetak stupnjeva, no navečer će vas iznenaditi kiša u šumi i temperatura niža od deset Celzijevih stupnjeva. Zagrijavanje i znojenje na dugom usponu do vrha, zatim brzo hlađenje na spustu. Prilikom bicikliranja u ožujku ili travnju često je potrebno izmjenjivati ​​broj slojeva odjeće.

Preporučamo da slijedite osnovno pravilo: Uvijek radije ponesite sa sobom nekoliko slojeva odjeće koje možete lako sklopiti u džepove ako ne želim ih nositi. Zbog toga je također dobro imati džep na biciklu kako bi džepovi dresa bili slobodni za spremanje rezervne odjeće.

Kao prvi sloj preporučujemo majicu Six2 TS2 s dugim rukavima. Izrađen je od najlakšeg i najprozračnijeg polipropilenskog materijala na tržištu u kombinaciji s pravim karbonskim vlaknima. Tkanina osigurava prijenos topline i ima antistatička svojstva koja štite tijelo od električnog naboja uzrokovanog trenjem nekoliko sintetičkih tkanina jedne o druge.

Džersej je prikladan kao drugi sloj Zima Santini Svolta. Izolirana je i istovremeno prozračna. Straga ima džepove u koje možete uzeti dodatne slojeve kao rezervu. Na primjer, ultra lagani i aerodinamični prsluk Alé Light Pack koji se lako sklapa. Agu jakna jednako je praktična za brzu zaštitu od lošeg vremena uvjeti. Pretežno kiša. Prozračan je i vodootporan. A stane i u stražnji džep dresa. Ova tri navedena sloja možete lako kombinirati prema razvoju temperature i padalina.

Nogavice su usklađene s hlačama s naramenicama i patentnim zatvaračem na dnu Biemme Item Winter. Izrađene su od Super Roubaix materijala s NanoTech tehnologijom. To znači da se neće smočiti i da ćete cijeniti njihovu vodootpornost. Možete ih nadopuniti drugim slojem, odnosno elastičnim termo navlakama za noge Biotex Thermal. Jamče toplinsku zaštitu mišića nogu, učinkovito odvode znoj i održavaju kožu suhom.

Biciklistička kapa također je koristan proljetni dodatak Castelli Ros prilagođen promjenjivom vremenu. Trik je u tome što se prednja ploča otporna na vjetar i vodu može sklopiti za potpunu prozračnost ili obrnuto za vrhunsku zaštitu. Osim toga, Pertex tkanina je izuzetno tanka da stane na kapu ispod kacige.