Čekat ću te gore.>

"Čekat ću te gore, nemaš se gdje izgubiti", kažem partneru dok vozim cestovni bicikl. Pokazujem mu novi izlet u zatvorenoj dolini, nakon čega on odlazi spavati na svojoj osi. Nije da bih ga podcijenio, ali spomenuo je da je pomalo umoran i da definitivno neće moći držati korak sa mnom. Planirao sam odraditi krug na tom brdu s napadom na prvih 10 na Stravi. Prvi kilometar uspona od 6 kilometara još smo se izvlačili i očekivao sam da ćemo se uskoro odvojiti. Ali i u drugom i trećem kilometru partner se držao, a na četvrtom kilometru više nije izdržao i pobjegao mi je. Bio je na vrhu oko 2 minute ranije s čistom kupom na Stravi. Imao sam bolji osobni rekord za 2 minute, ali s egom na dnu. Kako je to uspio, pitala sam sebe i njega. O oblicima pripreme pričat ću vam sljedeći put na drugom blogu. Sad sam se tješio da se ne mogu uspoređivati ​​s 15-20 godina mlađim borcima i pustio me da se natječem u svojoj kategoriji.

U svojoj kategoriji želio sam zablistati na MTB maratonu. Čak i u klupskim bojama momčadi u koju sam se upisao i gdje bi trebali biti rezultati. Motivacija kakva treba biti! Vožnja od starta do cilja punom snagom, svi Strava segmenti s osobnim automobilima, ciljevi postignuti. Ali u odnosu na vrhunac, ogromna, 15% razlika. U mojoj kategoriji, molim.

A ja sam mislio da sam neotkriveni svjetski prvak. Na sramotu sam se ispisao iz kluba i ponovno ću se prijaviti kad malo treniram.

Za sada njegujem svoje talente - stariji borac od 12 godina i mlađi borac od 3 godine na izbacivaču, uskoro na pravoj bajci. Više ne govorim starijem sinu iz predostrožnosti "čekat ću gore", jer ga prije ili kasnije neću uhvatiti. I mislim da će to biti prije nego kasnije. Ili ću se pomiriti s tim i samo nastaviti voziti, ili ću se početi petljati sa sustavom i pokušati ovako prevariti starenje. Alternativno, povremeno ću popiti energetsku pločicu, jer sam do sada strogo odbijao bilo kakve dodatke prehrani. Odbacujem i vatmetre i termometre, jer po opipu mogu pogoditi za što sam dobar. Samo ako nije. O tome, a o navedenoj pripremi sljedeći put.