Zašto je biciklistička odjeća bolja od trenirke?

Oznake:
Zašto je biciklistička odjeća bolja od trenirke?>

Biciklistička odjeća nudi niz prednosti vožnji. Bilo da ste početnik ili napredan. Bilo da ste biciklist usredotočen na performanse, na učinkovit prijevoz do posla ili na ležerno divljenje prirodi. Saželi smo najvažnije prednosti visokokvalitetnih biciklističkih dresova, jakni i hlača.

Rukavi na dresovima i jaknama obično su prošireni "do rukavica" kako bi se osjetljivo područje zapešća sakrilo od udara toplog ili hladnog zraka. Blago izduženi biciklistički dresovi i jakne pokrivaju donji dio leđa kada sjedite u tipičnom položaju naprijed. A zahvaljujući prianjanju biciklističkih hlača, ne dolazite nepotrebno u dodir s pedalama, lancem i ostalim dijelovima dragog na dva kotača.

Prianjanje biciklističke odjeće bolje štiti tijelo od neželjenih posjeta insekata. Istovremeno poboljšava strujanje zraka oko tijela, čime se smanjuje otpor zraka. Proizvođači također prilagođavaju položaj džepova potrebama biciklista i rel="noopener">sigurnosnih reflektirajućih elemenata. Osim toga, visokokvalitetne tkanine bolje štite kožu od opeklina, ogrebotina i udaraca.

(Ne)protok vode

Gotovo samostalna znanstvena disciplina u biciklizmu je termoregulacija. Otpornost odjeće na vodu je važna jer nas kišne kapi često znaju iznenaditi. Pritom je za zdravu vožnju važna prozračnost korištenih materijala, kako se znoj ne bi zadržavao na koži. Tako da ispari i ne naškodi nam.

I nemojmo zaboraviti psihologiju i osjećaj pripadnosti. Biti odjeven u biciklističku odjeću poput pobjednika Tour de Francea ili slično kao dvojica prijatelja s lokalnog mini pelotona ima svoju čar.